Återhämtning

Hej på er! 
Hoppas att ni har haft en bra vecka och har en härlig helg framför er! 

Jag och Jeanna hade planerat in en lite lugnare vecka för Sillen denna vecka. Förra veckan när jag var borta red ju Jeanna honom och eftersom han håller på att befästa rörelser som är relativt nya för honom och som kräver mycket samling känns det viktigt att ge honom lite återhämtning. Sillen är ju en het och väldigt arbetsvillig kille så det är lätt att bara träna på men även en häst som inte visar att den är trött behöver ju såklart återhämtning för att hålla i längden. 

Sillen har absolut inte vilat helt utan jag har ridit honom men bara joggat honom. Att jogga sin häst betyder nog olika saker för olika ryttare men när jag säger att jag joggar hästen syftar jag på att jag rider i en låg och rund form utan fokus på samling. När jag joggar Sillen ser han absolut inte flashig ut utan jag rider honom i en mycket mindre trav än jag gör när jag tävlingsrider. Jag brukar rida mycket övergångar och tempoväxlingar och jag vill verkligen känna att han är helt avspänd, mjuk och följsam. Jag brukar bara rida lätt i traven och i galoppen varierar jag mellan att sitta ned och att stå i lätt sits. När jag joggar rider jag även alltid Sillen på träns istället för kandar.

Så här har planeringen sett ut för Sillen under denna lite lugnare vecka

Måndag: Jogga
Tisdag: Longera 
Onsdag: Jogga 
Torsdag: Jogga 
Fredag: Promenad 
Lördag: Promenad
Söndag: Jogga 

Här är en bild från i tisdags när jag longerade Sillen. Denna inspännande tycker jag är väldigt smidig och Sillen jobbar bra med ryggen med den.


Kommentarer

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Hemsida/Blogg:

Text: