Lugn vecka

Den här veckan har blivit väldigt lugn för Sillens del men det är bara bra för han har gått ganska hårt på slutet och återhmtning är ju jätteviktigt! I måndags red vi ju ett dressyrpass som jag har skrivit om tidigare men sedan har det varit lugnare. I tisdags fyllde pappa år så därför fick Sillen en vilodag. Igår var det tömkörning men eftersom det hade kommit lite snö så var inte underlaget det bästa så det blev ett lugnt pass. Idag vart det en skrittur ute eftersom det inte var ridbart på banan. Imorgon ska jag till globen så då blir det en vilodag då med.
 

Mammas hjälp är guld värd!

Idag var det dressyr på banan som gällde för mig och Sillen och det började faktiskt inte så bra. Eller han var fin när jag travade fram och så men när jag skulle samla honom lite i traven blev han lite irriterad på högerskänkeln och ville inte komma till samling. Jag fick honom antingen att gå för fort eller för långsamt, alltså utan att han jobbade genom kroppen. Jag försökte lösa det genom att rida skolor och så vidare men jag kände inte att jag fick igenom det i traven. Jag fick jättebra hjälp av mamma som fick mig att tänka som jag gör när jag tränar hos Jeanna och med hennes hjälp fick jag verkligen igenom honom i traven. Så ridpasset började inte alls bra men jag lyckades lösa problemet och få honom riktigt fin och självbärig på slutet. För att lösa det red jag honom på en mindre volt i traven så att han var tvungen att samla sig utan att jag stöttade honom så mycket i handen. Det är en jättebra övning som jag även har ridit hos Jeanna så den ska jag absolut använda mer. Även om traven var lite kämpig så var galoppen riktigt bra, bästa gången på länge faktiskt så det var ju riktigt kul!
 
Mamma och Sillen i Segersta i början av hösten

Dressyrfria dagar

Nu har Sillen haft tre dagar utan dressyr, dock har jag ridit honom ändå men han har fått göra lite andra saker. Jag tror att det är viktigt att man variera träningen så att man inte bara sitter och trimmar dressyr, dels för att de ska bygga upp kroppen på ett bra och allsidigt sätt men även för att de ska få något annat att tänka på.

I fredags var det ett väldigt lugnt pass, började med att han fick jogga lite på ängen, bara så att han skulle få komma igång och bli lite mjuk i kroppen eftersom han säkert hade träningsverk sedan dagarna innan. Därefter fick han skritta ut i skogen och bara se lite annat.

Igår fick han leka hopphäst, eller ja han fick i alla fall ha lite markarbete. Han fick trava över lite bommar och så ”hoppade” vi över ett VÄLDIGT litet hinder. Jag satte alltså ingen samling eller press på honom utan han fick trava runt och trava över bommarna. Han verkade tycka att det var kul!

Idag blev det bara en skrittur i skogen och Sillen skötte sig utmärkt.