Årets sista pass

Idag blev det dressyr i ridhuset med båda hästarna. Båda fick sig ett ordentligt pass och var väldigt fina, bra avsult på 2011 helt enkelt!

Jag började med Oki, och här la jag fockus på att verkligen försöka sätta honom i galoppen. Det gjorde han verkligeen riktigt fin, tror aldrig att han har varit så samlad förut. Jag red även en hel del skrittövergångar i galoppen. I traven red jag mycket skolor, vilket även det gick bra. Jag avsultade med att rida igenom LA:P1, vilket han klarade riktigt bra. Han var väldigt trött efter passet men han var verkligen fin!

Sen var det Gandalfs tur. Även han var väldigt fin. Jag började även idag att jobba i galoppen och red mcket skrittövergångar. Han har alltid blivit lite spänd i dessa, men idag satt dom verkligen. Red inte hela enkal byten utan bröt av och skrittade lite länge och fattade sedan ny galopp. Det var utan tvekan det bästa passet gällande avsaktingar från galopp till skritt! I traven var han också fin förutom vänsterslutorna. Det blev en hel del vänsterslutor tills han till slut gav efter och gjorde dom riktigt fint. Supernöjd!


Dagen

Idag fick båda hästarna vila, jag var bara ner i stallet och pysslade om dom och så. Jag har dock haft fullt upp ändå. Varit och shoppat lite på mellandagsrean tex. Riktigt nöjd med mina inköp som blev följande:

  • Ramara att sätta foton på hästarna som jag ska ha på väggen
  • Överkast till sängen
  • Foundation + borste
  • Örhängen
  • Svart klänning
  • Linne
  • Stickad tröja

Svar på kommentar

Postat av: Elin

Hej Julia! :D Hoppas allt är bra med dig och hästarna. Får jag bara fråga vad gör "extremt djup och rund form" för nytta egentligen?

Ha det så bra :D

 

Hej Elin! Allt är bra med mig och hästarna, hoppas att allt är bra med dig med! :) Nu till frågan, jag brukar ofta rida Gandalf i något djupare och rundare form för att han lätt blir spänd i nacken. När han går i denna form är han väldigt avslappnad i nacken har nosen så nära marken som möjligt. Detta gör att Gandalf blir väldigt avspänd och arbetar genom kroppen bättre. Jag rider även Oki så även fast han inte har lika lätt att spänna till i nacken just för att jag vill kunna variera vilken form jag rider mina hästar i. :) Hoppas att du förstår vad jag mednar.

 

En bild när jag travar av Oki i lite djupare och rundare form