Sista dagen i Siggesta

I morgon får vi äntligen vårt eget stall. Det kommer bli så himla skönt att äntligen ha hästarna på samma ställe. Oki vilade idag, och Gandalf fick ett sista dressyrpass i siggesta. Red tillsammans med Frida och Isabelle. Först skrittade vi till Eke och tillbaks och sen red vi dressyr i ridhuset. Det gick verkligen SUPER!! Jag tror faktiskt att det är en av de bästa gångerna jag har ridit Gandlaf. Började med att jobba honom i skritten tills han verkligen lossade där. SEn började jag jogga honom och flytta honom lite undan skänkel. Sedan gjorde jag samma sak under nedsittning och sen blev det galopp. Red lite förvänd, vilket gick jättebra. Sen travade jag av. Eftersom att han var så fin red jag inte så länge. Det kändes faktiskt lika bra som när jag red när Nicole ridit innan, och det jag tycker att det såg väldigt bra ut när jag tittade i spegeln. Är supernöjd!!

Allsvenska på Galdö

I södags var det andra omgången i ponnyallsvenskan div 3. Jag är både nöjd och missnöjd med dagen. Laget kom till slut på tredje plats, bara 4 poäng från ettan och med samma poäng som tvåan. Detta gjorde att vi total vann våran grupp och nu laddar vi inför finalen som är den 13 juni.

Förklassen LC:2
Red fram ganska länge och försökte att verkligen kräva lite svårare saker av honom för att han skulle tycka att det kändes lätt inne på banan. Han var verkligen superfin, helt loss i sidorna och jättefin och mjuk i munnen. Kändes verkigen toppen när jag skulle in på bana. När vi kom in på banan blev han lite spänd, men inte alls m ycket. Försökte att tänka på hur jag skulle rida. Han gick inte in lika fint som på framridningen, men jag var ändå nöjd när jag kom ut. Domaren verkade dock inte gilla ritten, vi fick 61,?? % Men jag gör som Carina sa, jag struntar i poängen och tänker på att det som gick bra.

Lagklass LC:1
På framridningen kändes han verkligen super. Ännu bättre än i förra klassen. Red även här fram ganska länge och var väldigt besämd mot honom. När vi kom in på banan slutade jag tyärr att rida och jag var inte direkt nörjd med ritten. Jag fick 63,?? %, och kom en utanför placering. Det som jag verkligen blev glad för när jag läste protokollet var att jag hade fått en 8 på ryttarens sits och att dommaren hade skrivit att hon tyckte att min handställning var perfekt. Eftersom att jag verkligen har tränat på det var det kul att hon tyckte att det hade blivit bra.

Totalt är jag ändå nöjd med dagen. Nu har vi bestämt att nästa tävling ska jag verkligen rida på banan. Det spelar ingen roll om Gandalf blir sur och jag får dålig poäng. Det ända viktigt för mig är att tänka att jag rider som på träning och inte bara styra runt programet, utan verkligen rida varje steg.


Finslip inför tävligen

Idag red jag Gandalf med graman på utebanan. Han kändes verkligen superfin. Red ganska lugnt eftersom att jag ska tävla två klasser imorgon. Först skrittade jag fram ut med Isabelle, Maja och Frida. Sen började jag jobba honom i skritten. Första minutrarna var han lite tjafsig, men sen gav han sig och blev välditg eftergiven. Sen började jag trava. Red mest lätt. Ställde igenom i båda sidorna och flyttade unda skänkeln. Han var jättefin och kändes verkligen samarbetsvillig. Gjorde också några övergångar. Sen red jag lite galopp. Var mest noga med att han var riktigt rund i formen. Det kändes verkligen bra idag, för jag kände att jag kunde ha en stadig hand och mest rida med benen.

Efter ridpasset schamponerade jag Gandalf, sedan blev det knoppnig och packning av transporten. Imorgon lastar vi halv åtta för att åka till Gladö där jag rider i siggestas lag i ponny allsvenskan div 3. :)