Ihop sytt öra och penicillin

Hej på er! 
Vaknade tidigt imorse av att solen sken in genom fönstret, så himla härligt! Hoppas verkligen att våren är här för att stanna nu! 

Idag kände jag att det var dags att ta lite nya tag. Förra veckan var en riktig skitvecka om jag ska vara ärlig. Jag har knappt hunnit med skolan för att jag har försökt göra allt för Sillen och hans ben. Dock tror jag att Sillen blev lite trött på att hänga med mig dygnet runt för i tisdags kväll när jag kom till stallet för att kyla hans ben försökte han mer eller mindre bita av mig örat. Jag vet att det kanske låter lite komiskt men jag kan lova att det gjorde riktigt ont och blödde en hel del. Jacquline övertalade mig att vi skulle åka in till akuten och även om det inte var jättekul att tillbringa hela natten på akuten var det var kanske bra för läkaren fick sy ihop örat med fem stygn och så fick jag penicillin. Örat ser i alla fall jättefint ut nu och snart får jag ta bort stygnen. 

Dock har jag inte mått så bra av penicillinet. Jag råkade nämligen missförstå läkaren så jag åt dubbeldos i början så jag har haft väldigt ont i magen och mått illa men nu är även det på bättringsvägen! 

Såhär såg örat ut precis efter Sillens bett

Idag har jag iaf haft en riktigt bra dag! Först skola på förmiddagen och sedan lunch i solen med Steffi och Amanda. På eftermiddagen var jag i stallet och pysslade med Sillen. Benet känns fint nu så jag hoppas att skadad läker fint! Nästa onsdag åker vi och ultraljudar igen! 

Jag och Sillen på promenad i vårsolen!Lyckad debut med Donna!

Nu när jag har känt mig lite nere i och med Sillens skada har bloggen blivit lite blortglömd och jag kom på att jag inte ens har skrivit om tävlingen med Donna. 

Vi var ju i Vällingby och red första tävlingen för två veckor sen och hon skötte sig faktiskt jättebra! Hon är ju som jag har skrivit tidigare lite nervös av sig så vi var lite osäkra på hur hon skulle reagera när hon kom ut på en tävling men hon skötte sig verkligen över förväntan och placerade sig i båda klasserna, så kul! Jag tror hon kommer bli en jättebra tävlingshäst för det kändes som att hon blev extra uppmärksam och tydde sig till mig när det var något hon blev osäker på. Jag är verkligen stolt över henne och nu tränar vi vidare här hemma och det känns som att hon utvecklas väldigt fort. Nästa helg är planen att debutera LA och sen hinner vi förhoppningsvis med någon MSV C innan sommaren. Det är verkligen kul att jag har henne att rida och träna nu när Sillen bara får skritta. 

Alwa och William var med på tävlingen, vilka supergrooms! 

Min stjärna har gjort sig illa

Hej på er! 
Det har hunnit hända en hel del sen jag skrev sist och hur tråkigt det än känns måste jag börja med att berätta att min älskade häst har gjort sig illa och vårens tävlingar är bara att glömma. Jag känner mig såklart jätteledsen men jag försöker tänka att det kunde varit mycket värre. Sillen kommer bli frisk och jag ska se till att han har det så bra det bara går nu när han vilar.

Men vad är det då för fel på Sillen? Jo han har en skada på förstärkningsbandet på ena frambenet. Det är en väldigt liten skada och prognosen är mycket god men som alltid när det handlar om ligamentskador så tar det tid att läka, förmodligen kommer Sillen få skritta i tre månader. Jag är i alla fall glad att jag upptäckte det så tidigt, han var bara lite, lite svullen precis under framknät på insidan av benet och när vi sprang med honom och linade honom var han inte det minsta ofräsch men jag är ju så himla petig med Sillen så jag bestämde mig i alla fall för att åka och ultraljuda och då hittade man skadan som förmodligen beror på att han har slagit på sig.

Sillens liv är kanske inte det roligaste just nu, han får promenera 2x15 min per dag och annars står han i boxen eller en liten sjukhage. Jag kyler hans ben så ofta jag bara kan och så får han äta antiinflammatorisk medicin. Sen blir det såklart en hel del pyssel i form av ryktning och massage, har en känsla för att Sillen kommer tröttna på mig med tanke på hur mycket tid vi spenderar tillsammans just nu. 

Ute på promenad. Sillen som brukar kunna busa en hel del när man går med honom sköter sig faktiskt exemplariskt vilket är jätteskönt!

Skönt att gå naken och få lite sol på ryggen!


Så duktig att ät medicin 


Efter sista kylningen för idag

Nu sitter jag och läser och försöker lära mig mer om Sillens skada