Guldstjärna till Sillen!

Igår fick Sillen åka till ridhuset och han var så fin och duktig, han får helt klart en guldstjärna! Det som gjorde att han kändes så fin var att han var så otroligt pigg och verkade tycka att det var hur kul som helst! Redan när jag skrittade kände jag att han helst ville komma igång i trav och när han väl fick trava bjöd han på superbra! Han svarade för små signaler och gav verkligen en härlig känsla! Jag testade även att sitta lite i traven och när jag gjorde halvhater för att han inte skulle trava på allt för mycket tog Sillen det så rätt och samlade upp sig jättefint! Han får ju dock inte gå i så mycket samling så det blev bara några steg men det var verkligen en härlig känsla! När det går bra att rida känner man sig hur pigg som helst även fast man inte kommer in från stallet före kl 23 på kvällen. Ett bra ridpass ger verkligen energi!

Innan Sillen reds fick han även massage av mamma. Hon har verkligen lärt sig hur mycket som helst på sin kurs så det är ju verkligen superbra! Inte en lugn stund

Hej! Det var ett tag sedan jag skrev men det är så himla mycket just nu så det är inte lätt att hinna med. Det är långa dagar i skolan, långa resor till och från skolan, Sillen ska ridas och pysslas med och utöver det ska jag försök hinna plugga. Det är inte helt lätt att få ihop det kan jag säga. Nu har jag precis klivit av tåget och har en kvart till bussen går så då tänkte jag fixa ett inlägg och berätta om vad jag har gjort sedan sist jag skrev. 

I måndags vilade Sillen och jag var borta hela dagen. Först var jag i skolan hela dagen och sen åkte jag till Segersta där alla medlemmar var inbjudna till en föreläsning med Sylve. Det handlade om vad som kännetecknar en sportsatsning och det var väldigt inspirerande. Sedan sova jag hos Amanda i mina klass som också tävlar för Segersta. 

Igår var jag först i skolan och sen hade jag tänkt att rida Sillen i ridhuset men när vi kom dit var det massa islandshästar där och eftersom Sillen är livrädd för tölt var det bara att åka hem igen och så skrittade vi ut i 40 min istället. Sillen skötte sig jättebra! 

Idag ska vi göra ett nytt försöka med ridhuset. Vi tänkte åka lite senare ikväll så är det förhoppningsvis inga inslänningar där så först ska jag plugga några timmar.
Det är detaljerna som gör det

Mamma har varit på kurs i hästmassage hela helgen och det verkar verkligen ha varit väldigt intressant, skulle gärna varit med. En sak som hon som höll i kursen hade berättat var att hon tyckte att man bara ska ha två broddar i varje hov när hästarna är broddade på vintern. Anledningen till detta var att när man har fyra broddar så fastnar hästen i underlaget när man rider och detta ökar risken för förslitningsskador samtidigt som vissa hästar kan upplevas som lite bromsiga. Vi har haft fyra broddar runt om men idag tog jag bort tåbroddarna innan jag red och jag upplevde faktiskt en stor skillnad på Sillen! Han travade på med jättebra bjudning och det kändes verkligen super! Om det nu var broddarna som gjorde skillnaden märker man verkligen hur viktiga detaljerna är för helheten. Sillen har ju tidigare visat att han är väldigt känslig för små förändringar så jag är inte jätteförvånad att jag märkte skillnad på honom. Jag minns t.ex. när vi testade att lägga en fårskinnspadd under sadeln och han nästintill vägrade att gå framåt...

 

Jag tror att det överlag är väldigt viktigt att tänka på de små detaljerna och ha sina egna små rutiner som man själv tror på om man vill lyckas. Jag är nästan säker på att de allra flesta har sina egna små rutiner som de tycker är viktiga. En sak som jag gör är jag alltid låter Sillen stå med sin varma vetesäck på ryggen innan jag rider för att värma upp musklerna. Det får honom avspänd och jag tror verkligen att han gillar den. Är han lite stressad slappnar han av direkt när han får stå med sin säck, han älskar den verkligen! Har ni några speciella rutiner som ni är noggrann med får ni gärna dela med er!