Fotodag på Herfsta

Hej på er!
Hoppas allt är bra med er! Jag har suttit och pluggat hela eftermiddagen men nu tog jag en lite paus för att lyssna på ridpodden där Minna Telde pratar om lösgjordhet. Nu är jag väldigt ridsugen och jag längtar till imorgon när jag får rida igen! Sillen fick en vilodag idag och jag var i stallet innan skolan och tog hand om honom och gick en sväng. Det passade bra att ta honom på morgonen eftersom jag sov hos Alwa inatt och så fick jag en eftermiddag till att plugga.
 
Igår red vi däremot ett dressyrpass och Linn som precis har börjat jobba  på Herfsta var snäll och fotade oss. Vi red på utebanan och Sillen kändes väldigt positiv och glad. Det blev väldigt fina bilder och så fort jag får dem kommer ni såklart få se alla men här kommer i alla fall ett litet smakprov!
 
 

Att rida olika hästar

Nu i helgen när Sillen har tagit det lugnt har jag passat på att rida några andra hästar. Man lär sig verkligen så mycket av att rida olika hästar så jag försöker verkligen ta varje chans jag får att rida olika hästar. När jag jobbade hos Jeanna fick jag ju rida en hel del på hennes hästar men nu har jag ju egentligen bara Sillen så när jag får chansen att rida någon mer häst tar jag den direkt.
 
I fredags när jag var på Värmdö red jag Weine. Weine är min syster Evelinas häst och vi har ganska nyligen köpt honom från Segersta. Han är en riktigt läromästare då han innan vi köpte honom har varit Mads Grand Prix häst. I fredags var var första gången jag red honom och det var hur kul som helst. Han är ganska olik Sillen så det var inte helt lätt men väldigt roligt och lärorikt!
 
Igår red jag Smash Hit åt Gabbi. Smash som han kallas var hästen jag lärde mig att byta galopp på för flera år sedan men nu var det länge sedan jag red honom. Han kändes i alla fall väldigt fin och det var väldigt kul att rida honom också.

Jag och Weine


Weine innan passet 
 
 

Härlig helg

Hej på er!
Hoppas att ni har haft en bra helg, det har i alla fall jag haft. Min helg har varit ganska lugn vilket har varit skönt eftersom jag hade en väldigt fullspäckad helg förra veckan. I fredags var jag i alla fall hemma på Värmdö och åt middag med familjen men i övrigt har jag mest tagit det lungt. Sillen har gått hårt hela veckan så han har också haft en lugn helg men vi har varit ute och gått i skogen både igår och idag och han har blivit lite extra ompysslad med massage och frisering av man, svans och hovskägg, så nu är snyggare än aldrig förr och redo för en ny vecka med träning.
 
Förutom att hänga i stallet har jag varit ganska duktig och pluggat en hel del. Nu har jag sammanfattat alla bakterier vi ska kunna, så nu är det bara en sak kvar - att lära mig dem och det är några stycken kan jag lova er! Som tur är det väldigt kul och intressant så det ska nog gå bra.
 
Imorgon börjar min vecka med en lång dag. Jag och Amanda ska vara på gymmet när det öppnar kl 7 och sen går jag i skolan mellan 9 och 17. Efter det ska jag åka till stallet och rida Sillen och räkna matte med William. William är Gabbis som och jag brukar räkna matte med honom ungefär en dag i veckan, det är jättekul och verkligen ett perfekt extrajobb. Det blir alltså en ganska lång dag imorgon men allt jag ska göra är sånt som jag tycker är kul så det blir nog en riktigt bra dag!