Den senaste veckan

Jag har verkligen uppdaterat bra den senaste veckan. Veckan har iaf både varit bra och dålig, det beror med vilken häst man menar... Om vi säger så här Oki har varit helt klockren, verkligen kanon! Gandalf däremot har inte haft sin bästa vecka, men man kan ju inte alltid vara på topp! Här komer en sammanfattning av vecka:

Gandalf:

Måndag:
Fick en vilodag eftersom han tävlade dagen innan.
Tisdag: Dressyr på volten, red med novabettet. Jag fick inte riktigt fram honom och det kändes som att jag inte fick något stöd i högertygeln i vänstervarvet och att han hängde sig mot min innerskänkel i samma varv. Vissa stunder kändas han dock fin, men det var inte precis nåt kanon pass.
Onsdag: Dressyr på volten i dag med, fast med det vanliga tredelade bettet. Han gick bättre än igår, men han har också gått betydligt bättre. Problemen från igår kvartsod, men var inte lika stora.
Torsdag: Skrittade ut barbacka och hade det lite mys. Han fick även klättra lite, men mest ta det lugnt.
Fredag: Vi red på ängen, lite bus galopp och lite dressyr. Stundtals var han riktigt fin och stundtals hade jag samma problem som tidigar i veckan. 


Okidoki:

Måndag: Red på volten, hade hackamore eftersom att han har varit lite torr i  mungiporna. Han blev väldigt låg i formen, så jag red mycket mjukgörande. Han var väldigt mjuk och fin! 
Tisdag: Vila Dressyr på volten, superfin, red igenom LA:1 i slutet. Han gjorde det väldigt bra, speciellt med tanke på att han bara är 5 år.
Onsdag: Dressyr på volten, superfin, red igenom LA:1 i slutet. Han gjorde det väldigt bra, speciellt med tanke på att han bara är 5 år.
Torsdag: Dressyr på volten idag med. Red mycket övergångar och tempoväxlingar. Han var lydig och superfin idag med.
Fredag: Konditionsträning på ängen idag. Red med hackamore. Först joggade jag fram och stälde igenon honom i båda sidorna. Sen galopptränade vi och sen joggade vi av igen. Han har verkligen fått bättre kondition när han var hos Stigis! Han var jätteduktig och verkade tycka att liver var super! :D

Imorgon blir det vila för båda hästarna och på söndag blir det dressyr. För Gandalfs del blir det Stigis träning och Oki trimmar jag själv.Agria Ungponny Cup

Jag fick ett önskemål om att skriva och berätta om Agria ungponny cup så det tänkte jag göra nu! :)

Cupen finns i både hoppning och dressyr och är öppen för 5 och 6 åriga ponnyer. Eftersom jag är med i dressyren är det bara det jag har koll på.

Målet med cupen är att främja utbildning och utveckling av unga ponnyer.

Mellan den 25 mars och den 15 september ska man klara av tre kval. Rider man en 5-åring ska man rida minst 3 LB-klasser på över 64%, med 6-åringar är det samma % som gäller men då i LA-klass. Kvalen måste ske på lokal eller regional tävling. När kvalperioden är slut skickar men in sina tre bästa resultat till ridsportsförbundet.

Finalen rids i Lillhagen den 14-16 oktober. Det finns 40 platser för kat D, 25 platser för kat C och 15 platser för kat B. Är det t.ex. fler än 40 D-ponnyer som har klarat kvaögränsen får de med högst kvaprocent rida. Här är det två domare i varje klass, varav den ena är Grand Prix domare.

Finalen rids på följande sätt:

Fredag kval 1
LB för ungponny

Lördag kval 2
LB:2

Söndag Final
A-final LB för Ungponny
B-final LB för Ungponny

Efter kval 1 och kval 2 räknar man ihop resultanen från de båda ritterna. Till A-finalen kvalificeras de 30 % ekipage som uppnått högsta procenttal.

Segrare i Agria Ungponny Dressyr 2011 blir sedan det ekipag som uppnått högst procenttal då procenten från kval 1, kval 2 och A-finalen räknas samman. 

Hoppas att ni förstår lite nu ;)


Det är bara hoppas att det går bra för oss! :D

Siggesta Div 1

I går var det dax för första omgången i allsvenskan div 1 hemma på Siggesta. Det gick väl både bra och dåligt om man säger så;)

I vårt lag rider följande:

Josefine Gusafson på King of Lord
Frida Söderström på Almiro
Paulina Harsem på Gräns Tiffany
Julia Söderström på Gandalf

I förklassen som var en LA:1 gick det väl lite blandat för laget. Jag och Paulina grät och Frida och Jossan blev palcerade. Frida fck 67&% och blev två och Jossan fick 70% och vann! :D Jag var däremot inte alls nöjd med ritten. Jag blev spänd och red alldeles för lite med benen, vilket gjorde att även Gandalf blev spänd. Vi fick väldigt många missar, flera galopp inslag i travprogrammet och ena galoppen fick vi ett avbrott och ett byte i. Det ända som var positivt med denna ritt var att Gandalf inte gjorde något istadigt. Missarn som hände kändes verkligen som ryttar missar. Vi fick iaf 57 %

I lagklassen som var LA lagtävlansprogram gick det betydligt bättre för mig! Det var första gången på väldigt länge som jag kunde rida honom inne på banan. Allt flöt på och Gandalf gjorde verkligen inget dumt. Dock råkade jag glömma benen lite i båda galoppserpentinerna vilket gjorde att han bytte, det drog ner poängen en del eftersom det är dubbel koffecient. Men men det spelar ingen roll jag är iaf nöjd! :D Det blev 56% med missarna och domaren låg desutom ganska lågt. Det gock bra för det andra i laget också, Paulina kände sig nöjd och red på 59%, Frida var också nöjd och red på 64%, vilket gav en andra placering individuellt. Jossan hade någon miss men förövrigt var det jättefint, hon fick 66 % och kom trea. :) Laget slutade som trea, vilket jag tycker var väldigt bra! :D