Stigis träning

Igår var jag på Wiad med Gandalf oc red för Stigis. Det är så kul att komma dit, alla är verkligen trevliga och Gandalf var super, det är så kul att träna för Stigis, hon gör allt på ett så positivt sätt och det hörs att hon verkligen tror på Gandalf och mig.

Vi började med att trava fram under lättridning, vi gjorde mycket tempoväxlingar för att få honom lydig för mina hjälper. Efter det jobbade vi i galopp, tänkte på att "gnugga" ner rumpan i sadeln, det gick mycket bättre än förra gången. När jag sitter tungt på rumpan blir det mycket lättare att samla honom, så det gick bättre idag. Han är svaragre i vänster galopp så därför ska jag galopper mer där. Sen red vi och jobbade lite mer i traven. red lite skänkelvikningar och öppnor. Vi hade fokus på att verkligen ha kontakt med yttertygeln hela passet, Gandalf vr verkligen superfin!


Dagen

Idag fick jag äntligen sovmorgon. Josse sov hos mig och bäda behövde sova ut! Hon åkte hem vid hav ett och då åkte jag till stallet. Jag red ut med Gandalf tillsammans med Frida och Almiro. Jag red med graman och tränade på tempoväxlingar. Gandalf var verkligen jättefin, superlydig och kunde verkligen samla sig jättefint. Sen åkte jag till Siggesta och red dressyr  med Oki. Han ver fin, men inte lika fin som han har vrit de senaste gångerna. Jag red mycket lösgörande och red igenom LC:1. Det gick jättebra! Skulle också testa att rida i nya sadeln för att vara säker på att vi skulle ha kvar den. Eftersom den är ny fick jag bara rida lite med den, så jag började med att rida med den gamla sadeln sen när jag bytt till den nya sadeln började han gå sämre. Så vi har bestämt att inte ha kvar den, vi ska byta den mot en Harry Dabbs på onsdag och testa hur den känns.


Träning för Stigis

Igår var hela vårt lag förutom Paulina på Stall Wiad och tränade För Ann Stigberg. Det är Elins tränare och det är där Elins häst Victor bor. Det var iaf superkul! Hon tyckte att alla våra hästar var jättefina, så det känns väldigt bra inför div 1.

Eftersom det var första gången jag red för Stigis ville hon merst se hur vi fungerade tillsammans och vi red mycket grundläggande. Jag började jag med att trava fram i lite lägre form, hon tyckte att jag hade lite för långa tyglar, även fast han skulle gå lite lågre skulle jag ha ordentlig kontakt på tyglarna. Efter en stund fick jag börja galoppera. Vi red på fyrkanten blandeat med volter i olika storlekar. Jag skulle verkligen tänka på att luta mig bakåt och verkligen sitta tungt på rumpan. När jag väl lyckdes med detta blev det verkligen stor skillnad. SEn jobbade vi lite i traven. Mycket rakriktning och lydnad. Han var verkligen sjukt fin!

Hon tyckte att Gandalf hade helt otrligt fint steg, och att han hade ännu mer steg som han kommer visa när han blir starkare. Det var verklgien kul att höra hur hon berömde Gandalf. Hennes förslag var att jag skulle rida galopp ganska tidigt av passet och sedan jobba honom i trav. Elin var där och tittade också, hon tyckte att Gandalf verkligen hade utvacklats sen sist så det var också jättekul! :D


Det var väldigt kallt så det blev inga bilder, men här kommer en gammal iaf.