Njuter av värmen

De senaste dagarna har vi haft otroligt varmt väder och jag har verkligen försökt njuta. Det känns inte som det är så ofta det är så här varmt i Sverige så när det väl händer får man försöka ta till vara på varje sekund. 

Frida, Evelina och pappa är nere i Skåne och rider Detbyt och jag och mamma är hemma och tar hand om hästarna som är kvar hemma och Vidde. Eftersom det har varit så himla varmt har hästarna fått ridas ganska lugnt och jag har även hunnit med lite sol och bad och mysiga middagar på uteserveringar i stan! 


Planen framöver

Efter Falsterbo har Sillen haft det väldigt lugn och skönt, först en veckas vila och sen har han fått gå ut i skogen och joggas lite lätt på vår stora gräsbana. Förutom det går han och njuter i en stor hage och verkar tycka att livet är toppen.

 

Något som har varit svårt med Sillen under våren är skritten, där han har velat ta olika långa steg med bakbenen. Vissa dagar har det varit bättre än andra och det har aldrig varit något konstigt i traven. Det har ofta visat sig på tävling och det drar ju ner en hel del när man får fyror i skritten där det dessutom är dubbelkoefficient. Vi bestämde oss i alla fall för att låta John kolla igenom honom ordentligt och det visade sig att Sillen är lite överansträngd i högerbak, vilket förmodligen är förklaringen till problemet i skritten. Förmodligen har han gått lite för hårt för vad han egentligen orkar den senaste tiden. Det har ju blivit väldigt mycket samling och förmodligen har han gjort det mer på vilja än på styrka och därför blivit lite överansträngd. Sillen har ju en otrolig inställning till träning, han älskar att träna och vill alltid göra sitt bästa och det kanske har gjort att vi har gått lite för fort fram. Därför ska han nu få en period med återhämtning. Han är inte halt eller så utan jag ska fortsätta att rida honom men ändra lite i träningen. Nu ska jag rida honom utan så mycket samling och i en lägre form i ungefär en månad och jag kommer även lägga in en del longering i planeringen. Om en en månad ska John få titta på honom igen så att vi har koll så att allt ser bra ut. Det känns som att vi har en bra plan för Sillen nu och förmodligen kommer allt bli mycket lättare efter denna period av återhämtning kombinerat med uppbyggnad.

 

 

Världens vackraste!