Träning för Jeanna

Idag var det som sagt dags att träna för Jeanna för första gången på ett tag och det gick jättebra! Sillen kändes fin redan när jag började jogga fram och Jeanna tyckte att han såg väldigt framme ut och det var han verkligen. 

Vi började med lite övergångar, först mellan skritt och trav och sedan mellan trav och galopp. Ibland vill Sillen ta ett litet galoppsprång innan han hittar travtakten när man ska gå från skritt till hans stora uppvisningstrav. Det är aldrig något problem när man bara joggar honom utan det är när man rider uppvisningstrav i tävlingsform. Det var inget problem idag men vi brukar alltid stämma av dessa övergångar eftersom vi vet att det kan vara lite svårt. 

Sedan gjorde vi även lite övergångar mellan trav och galopp innan vi gick vidare till galopparbetet. Vi började med lite tempoväxlingar mellan vanlig galopp och piruettgalopp. Till en början ville Sillen bli lite "gungig" i formen i samlingen så det jobbade vi med. Jeanna sa att jag skulle försöka att samla honom mer för sätet och inte ta så mycket i tygeln. Det är lite svårare att få till men när man väl får till det känner man stor skillnad.  Sedan red vi piruetterna som de ligger i Int I. Jag tycler att Sillen var duktig för det var ett tag sedan vi red piruetter på linje. Han ville bli lite snabb runt första gången men jag tycker att vi fick till det bra sen. Vi avslutade galopparbetet med några serier. Vi red dem på spåret för att bytena verkligen skulle bli helt raka. Han var lite taggad i ettorna men det är ju det bästa han vet så det är helt okej. 

Vi avslutade med lite piaff och passage och det går verkligen framåt. Sillen förstår bättre och bättre och det är så kul att vi faktiskt tränar på de allra svåraste rörelserna nu! 

Kommentarer

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Hemsida/Blogg:

Text: