Det blir inte alltid som man tänkt sig

För en vecka sedan gjorde jag och Sillen vår bästa ritt någonsin och nu står han i sin box och får inte lämna stallet på två veckor... Igår när vi tog in honom hade han ett ganska stort sår på insidan av ena bakbenet, precis nedanför kotan. Efter att ha rådfrågat veterinärer på Ultuna valde vi imorse att åka in med honom för att få såret ordenlitgt undersökt. Vi har alltså spenderat dagen på Ultuna där Sillens sår verkligen har undersökts ordentligt, han är både röntgad och ultraljudad. Det veterinärerna kom fram till var att det inte är någon skada på skelettet men att den dorsala förgreningen av gaffelbandet delvis är av. Detta kommer läka av sig sig själv bara Sillen får vila och prognosen är mycket god. Vi kommer åka tillbaks och göra ett nytt ultraljud om ca 5 veckor, då ska skadan vara bättre men förmodligen kommer det inte vara helt bra då. Veterinären tror att vi kommer kunna börja träna igen om två månader, vilket är ganska kort konvalescens med tanke på att ett ligament delvis är av. Man kan alltså säga att vi hade tur i oturen. Veterinären sydde även ihop såret och nu ska Sillen ha total boxvila i två veckor, just för att såret ska hålla ihop.
 
Jag hoppas verkligen att allt läker som det ska och att det inte blir några komplikationer! Nu ska Sillen bara få massa kärlek och så får vi hoppas att tiden går fort och att vi snart är tillbaks igen!
 
 


Kommentarer
Postat av: Karolina

Vad heter modellen på din uvex hjälm och hur upplever du den? :) Har en John whitaker idag och tänkte prova något nytt :)

2014-01-03 @ 14:05:43

Kommentera

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Hemsida/Blogg:

Text: